“Bouwen met passie voor mens, dier en natuur”

Daar komt in het kort mijn visie op neer. Dit vertaalt zich in een passend ontwerp voor u en de omgeving waarin u komt te wonen.

Het onderwerp "klimaatverandering" is niet meer weg te denken uit de hedendaagse samenleving. Dat het klimaat verandert is een feit. Ook dat de bouw hier een grote invloed op heeft. De bouw is een grote industrie bestaande uit honderden producenten en toeleveranciers, de bouwplaats zelf nog buiten beschouwing gelaten. De bouw is ook de grootste afvalproducent ter wereld. Al enige tijd is de bouw druk aan het innoveren om het gebruik van eindige materialen en fossiele brandstoffen te beperken en de productie van afval te verminderen. Meer hierover leest u op de pagina Duurzaam bouwen.

Bij het uitwerken van het ontwerp voor uw bouwproject staan uw wensen op de eerste plaats. Praktisch en comfortabel zijn hierin de uitgangspunten. Daarnaast kijk ik kritisch naar de bouwmethodiek en de te gebruiken materialen om het milieu zo min mogelijk te belasten. Ook hoe uw bouwproject in de omgeving past is hierin van belang. De ecologie rondom uw woning bepaalt mede het wooncomfort. Hierin adviseer ik u graag.

Daarom zijn de drie pijlers onder mijn visie:

Duurzaam bouwen

Duurzaam bouwen is in. Maar wat is duurzaam bouwen nu eigenlijk? Hoe bouw ik duurzaam? En wat kost het? Ik vertel u er graag meer over.

Allergeenarm bouwen

Allergie├źn komen tegenwoordig steeds vaker voor. Hoe komt dit eigenlijk? En hoe kunt u allergenen zoveel mogelijk voorkomen in uw nieuwe huis? Ik help u hier graag bij tijdens het maken van uw bouwplannen.

Biobased bouwen

Biobased bouwen is in opkomst. Wat is biobased bouwen? En wat zijn de mogelijkheden? Hoe kunt u dit toepassen in uw bouwplannen? Ik adviseer u graag.